A Car Lover’s Playhouse

Architect/Designer: Gene Cline Interiors
Categories & Options: Automotive
Overview

This former daycare center was purchased with the goal of transforming it into the owner’s personal office, garage and entertaining space.  To freshen up the exterior, craftsman columns were installed and the brick was painted.  The interior was completely gutted and reconfigured.  A huge kitchen with radius bar was installed to add plenty of seating room ideal for entertaining.  With the primary use of the space being a private office and storage space for the owner’s collection of cars, the use of glass walls and doors was imperative.  This included sliding glass doors in the owner’s office looking into the garage, as well as a 40’ glass wall separating the kitchen and garage.  An 18’ garage door was installed in the rear.  To gain access to the newly installed garage door, a concrete driveway was installed that tied into the existing asphalt.  To soften the entire setting and to add a level of comfort to the work space, reclaimed heart pine flooring was installed in the office and hallways.  To increase security, a total of four gates were added to enclose the building with a fence. The framing of a large picture window with ornate iron work added an element of architecture as well as security.  

Photo Gallery